Család

Gyerek nélkül is nagyot lehet kaszálni a babaváró hitelen

Minden korábbinál nagyobb hasznot tehetnek zsebre azok, akik élnek az egyébként legális ügyeskedési lehetőséggel.

Az jár jól, aki nem novemberben, hanem decemberben veszi fel a babaváró hitelt – írja a 24.hu. A lap a Portfolio.hu cikkére hivatkozva azt írja, ehhez még gyereknek sem kell születnie. 

A megoldás öt lépésből áll: a házaspár elsőként felveszi decemberben a nulla százalékos babaváró hitelt (erre akkor van lehetőség, ha a feleség még nem töltötte be a 41. életévét). A maximális összeget, tízmillió forintot érdemes felvenni, 20 éves futamidőre. 

Ezután a felvett pénzből 4,95 százalékos átlaghozamú, úgynevezett szuperállampapírt vásárolnak, majd öt éven keresztül törlesztik a kamatmentes babaváró hitelt – ez nagyjából havonta 45 ezer forintos kiadást jelent. 

A babaváró hitel decemberi felvételével közel négymillió forinthoz lehet jutni, gyerek nélkül (Fotó: iStockphoto)

Ha a babaváró hitel felvételét követ öt évben nem születik gyerek (illetve nincs se 12 hetes magzat, se 2019. július 1. után örökbefogadott gyerek a családban), akkor 5 év múlva vissza kell fizetni a babaváró hitel kamattámogatását. A 2019. decemberében felvett tízmilliós hitel esetén ez öt év múltán 1,447 millió forintot jelent. 

Ekkor viszont fel lehet venni az említett szuperállampapírban lekötött teljes összeget, ami 12,372 millióra jön ki, mivel pedig ebből a törvény szerint díjmentesen lehet végtörleszteni a babaváró hitel maradékát, azaz 7,5 millió forintot

így a házaspárnak 3,785 millió forintja marad, amit szabadon elkölthetnek bármire.

Ez a megoldás teljesen legális, évente pedig átlagosan 13,5 százalékos hozamot jelent, amit ma Magyarországon egyetlen kockázatmentes befektetés sem ígér. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top