Család

Minden eddiginél jobban jár, aki decemberben veszi fel a Babaváró hitelt

Akár 1 millió forinttal több Babaváró hitelre lehet jogosult egy család decemberben, mint júliusban, miután a Babaváró hitel normál kamata július óta folyamatosan csökken.

Júliusban, amikor a Babaváró hitel elindult, normál kamata 7,73 százalék volt, ami decembertől 6,30 százalékra csökken. Mivel a Babaváró hitel a futamidő első 5 évében kamatmentes, a normál és a kedvezményes kamatnak nincs hatása a kezdeti fizetési kötelezettségre. Jelentősége így a kamatcsökkenésnek akkor lehet, ha a kamattámogatást elveszíti a pár – írja a Bankmonitor a hvg.hu-n

Például ha 5 év alatt nem születik gyermekük, akkor 627 ezer forinttal kevesebb támogatást kellene visszafizetniük egy decemberi, 10 millió forintos Babaváró hitelre, mint egy júliusira.

Viszont több bank a normál kamattal számolt egyenletes törlesztőrészlet alapján határozza meg az adható hitelösszeget, így egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű Babaváró hitel induló egyenletes törlesztőrészlete 8.500 forinttal lesz kevesebb decemberben, mint júliusban volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top