Család

Ritka bőrbetegsége miatt hagyták el a babát a szülei

Sokan jelenteztek, hogy örökbefogadnák az elhagyott babát...

Megdöbbentő esetről adott hírt az olasz média: otthagytak egy csecsemőt egy torinói kórházban, mert kiderült, hogy ritka és gyógyíthatatlan bőrbetegségben szenved, írja a Hvg.hu. A négyhónapos Giovanninónak harlequin ichthyosis szindrómája van, a genetikai elváltozástól vastag, száraz bőr alakul ki, amely folyton megrepedezik, ezért pikkelyszerű lesz.

Képünk illusztráció / Forrás: iStock

A kisbabát születése óta kórházi nővérek ápolták, ám néhány héten belül el kellene hagynia az intézményt. A szülők hetek óta nem jelentkeztek Giovanninóért. Jelenleg a helyi hatóságok próbálják megtalálni a kisbaba szüleit, továbbá azon is dolgoznak, hogy átmeneti otthont találjanak neki. Ez utóbbit az is nehezíti, hogy az állapota miatt speciális gondozást igényel, például védeni kell a direkt napfénytől, és a bőre szárazsága és kirepedezése miatt naponta többször be kell kenni az egész testét hidratáló krémmel.

 Már néhány órával azt követően is, hogy Giovannino története megjelent a szerdai hírek között, sokan felajánlották a kórháznak, hogy szívesen örökbe fogadják a kisfiút. Többen szívhez szóló levelet is írtak, hogy milyen szívesen befogadnák őt az otthonukba.

A torinói hatóságok azt ígérték, mérlegelik a felajánlásokat, és megvizsgálják az örökbefogadás lehetőségeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top