Család

Mikulásnak írt levelében otthont kér családjának a kislány

Sajnos nagyon sok olyan gyerek van, aki nem játékot, hanem otthont és ételt kér karácsonyra...

Sok gyermek várja már a karácsonyt, hiszen végre megkaphatják várva várt játékaikat, otthonuk is ünnepi hangulatba öltözik. Azonban nem minden gyerek ennyire szerencsés, sokan szegénységben élnek: ahogy ez a hétéves kislány is, aki körülményei ellenére nem adja fel álmait.

Képünk illusztráció / Forrás: iStock

Ahelyett, hogy egy hosszú listát írt volna, milyen játékokat szeretne, ez a kislány „csupán” egy otthont és némi ételt kért idén a Mikulástól. „Drága Mikulás! Tudnál segíteni? Kaphatnánk egy otthont karácsonyra? Anya azt szeretné, ha együtt lennénk. Adnál egy kis ételt, nekem pedig egy szép babát? Köszönöm” – írja szívszorító levelében.

Az ismeretlen gyerek egy liverpooli közösségi házban hagyta a levelet, amely támogatást nyújt a szociálisan rászoruló családoknak. A levelet később több szervezet is megosztotta, hogy felhívja a figyelmet a szegénységre. Az írás ugyanis nagyon sok, hasonló sorsú gyermek helyett is beszél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top