Család

Órákig nem engedték be az anyukát haldokló kisbabájához

A koraszülött kisfiúnál komplikációk léptek fel a kórházban, anyukája hiába könyörgött, órákig nem engedték, hogy vele lehessen.

Mirio koraszülöttként, császármetszéssel jött világra az érsekújvári klinikán, mindössze 37 centiméter és 1180 gramm volt, de egészséges. Édesanyjának nem indult meg a teje, ezért táppal etették. Az anyatej különösen fontos a koraszülötteknél, mivel csökkenti az emésztés kapcsán felmerülő problémákat.

„A 11. napon felhívtak, hogy a kicsi nagyon súlyos, kritikus állapotban van. Még aznap mentőautóval Pozsonyba szállították. Onnantól kezdődően úgy éreztem, mintha egy rémálomban volnék, amelyből nem lehet felébredni” – mondta Marcela a Nový Časnak.

Küzdelmük 10 hónapig tartott, Mirio ugyanis egy olyan betegségben szenvedett, amely esetében a bélrendszer felső felszíne begyullad, súlyos esetekben elhal. A kisfiú november utolsó napjaiban már nagyon rosszul volt, a 39 éves édesanyja pedig szeretett volna minden percet vele tölteni, amit a kórházban nem engedtek meg neki.

Marcelának órákat kellett várnia az aneszteziológiai és intenzív osztály ajtaja előtt, ahol a kicsi feküdt. „Háromszor jött ki a nővérke, és szólt, hogy nem engedhetnek be, várakozzak a szobámban. Csak reggel hétkor hívott” – mesélte a komáromi nő. A kisfiú végül délben elhunyt.

Az egészségügyi minisztérium őszinte részvétéről biztosította a családot, és azt is közölte, hogy magyarázatot kérnek a kórháztól. A Gyermekbetegségek Nemzeti Intézete viszont úgy látja, a részükről mindent megtettek.

(via)

Kiemelt kép illusztráció, fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top