Család

8 hónapra ítélték az anyát, aki koszos ruhában járatta és verte gyermekeit

Az anya többször is egész éjszakára egyedül hagyta kiskorú gyermekeit, amíg ő barátaival italozott.

Az asszony családi pótlékból, valamint a gyerekek után járó segélyből élt három kiskorú gyermekével a komlói Családok Átmeneti Otthonában – írja a hvg.hu a Pécsi Törvényszék közleményére hivatkozva.

Az anya rendszeresen koszos, elhanyagolt és vizelettel átitatott ruhákban vitte gyermekeit az óvodába, és nem foglalkozott a szükséges orvosi vizsgálatokkal, szemészeti kezelésekkel, illetve a védőoltásokat sem adatta be nekik. Többször előfordult, hogy a legkisebb gyermekét egész nap a kiságyban hagyta, illetve bántalmazta is gyermekeit. A bíróság szerint mindhárom gyermek mind szellemi, mind erkölcsi, mind érzelmi téren elmaradottabb az átlagtól.

Kiskorú gyermekeinek testi, értelmi, erkölcsi fejlődésének veszélyeztetése miatt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a nőt a Komlói Járásbíróság, de az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbeztek, így az nem jogerős.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top