Család

A kertben temette el az anyját, a nyugdíját pedig évekig felvette

A nő eltitkolta édesanyja halálát, hogy továbbra is felvehesse a nyugdíjat.

Költségvetési csalás miatt emelt vádat a Kaposvári Ügyészség az ellen a nő ellen, aki a gyanú szerint huzamosabb időn keresztül vette fel elhunyt édesanyja nyugdíját, illetve az utána járó ápolási díjat Öreglak-Barátihegyen.

A nő egyedül élt 80 éves anyjával, aki 2017 decemberében, hosszú betegeskedés után meghalt. Mivel a vádlottnak az anya nyugdíján és a gondozása miatt kapott ápolási díjon kívül semmilyen jövedelme nem volt, elhatározta, hogy a halálesetet nem jelenti. Az idős nő holttestét elásta a kertben, ahol később egy sírt is kialakított és igyekezett gondozni.

(Fotó: Andersen Dávid)

A vádlott végül 2019 májusáig tudta felvenni az édesanyja után járó ellátást, melynek összege havonta 120 ezer forint volt. A másfél év alatt összesen közel 1 millió 700 ezer forinthoz jutott jogosulatlanul. Végül a szociális gondozók elkezdték keresni az idős asszonyt, így derült fény a történtekre. Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó vádlottal szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt – írja a Sonline.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top