Család
Szponzorált tartalom

Karácsonyi ajándékok, amik mosolyt csalnak a kisfiad arcára

Hetek óta töröd a fejed, minek örülne valójában a kisfiad karácsonykor? Nem tudod, mit tegyél a fa alá, amitől biztos felderül az arca? Tippek, ötletek a karácsonyi ajándékvásárláshoz.

Szülőként igyekszünk mindent megtenni a gyerekeinkért, és néha még a gondolataikat is ki szeretnénk találni – karácsonykor legalábbis biztosan. Ha tanácstalan vagy, minek örülne a kisfiad, adunk néhány tippet, amivel biztos lenyűgözheted!

Szabadulós társasjátékok

A szabadulós társasjátékok stratégiára és önérvényesítésre tanítanak, és mivel többen játsszák, arra is ráébresztheti a gyerekeket, mennyire fontos tiszteletben tartani egymás véleményét, nézőpontját. A döntéseket együtt kell meghozni, hiszen addig nem léphetnek tovább a játékban, amíg nem jutottak közös nevezőre. Így a gyerekek játék közben, észrevétlenül fejleszthetik a készségeiket, amit az iskolában és később, az életben is kamatoztathatnak.

Környezetbarát kisautó

Ha fiad van, jó eséllyel rajong az autókért, főleg azokért, amik valósághű másai a nagy testvéreiknek. A legtöbb kisfiú szeme felcsillan, ha egy sportkocsit lát, és minden vágya, hogy neki is legyen egy ugyanolyan miniatűr változatban. Ha meg akarod lepni a kisfiad, szerezz be egy-két sportkocsit, hozzá versenypályát, de ha a környezetvédelem is fontos számotokra, akkor érdemes olyan mellett döntened, ami újratölthető lítiumelemmel. Sőt, ma már olyan kisautót is beszerezhetsz, aminek a működését a sós víz biztosítja, a hozzá tartozó versenypálya pedig teljes egészében komposztálható anyagból készült.

Szuperhősök

Ugyanúgy, ahogy a kislányoknál is megvannak a favorit mesék, és a kedvenc szereplőik, a fiúk is imádnak példaképeket választani. A kisfiúk leggyakrabban Superman, Batman, Pókember, Amerika Kapitány alakjaiért rajonganak, persze, a sornak nincs vége. Ha tudod, ki a kisfiad favoritja, biztos, hogy az akciófigurákon kívül örömet szerezhetsz bármivel, amin a kedvence szerepel: egy batmanes lámpával, felsővel, cipővel, egy pókemberes jelmezzel, álarccal, buborékfújóval, vagy egy supermanes társasjátékkal, labdával.

Építőelemes játékok

A különböző elemekkel órákig elbíbelődhet a fiad, miközben a játék serkenti a fantáziáját, és megtanítja arra, hogy merjen nagyot álmodni. Persze, egy építőjáték során azt is megtapasztalhatja, hogy az, amit előzetesen elképzelt, nem pont úgy valósulhat meg a gyakorlatban, és különböző alternatívákat kell kitalálnia a tervei megvalósítására. Egy jó építőjátékkal – és ha elakadt a te tanácsaiddal –, már kiskorában elkezdheti tanulni azt, amit majd később, felnőttként is kamatoztatni tud.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top