Család

Felháborodtak az édesanyák egy közismert játékbaba életszerű nemiszerve miatt

Eddig az volt a baj, hogy gendersemlegesek voltak a babák, most meg az, hogy túl „fiúsak”.

Egy időben a népszerű fiú és a lány LOL babák lába között is egy sima felület volt található, ám a gyártó tavaly meggondolta magát, és életszerű férfi nemi szervvel látta el a babák egy részét, így már nemcsak a fizimiskájuk és az öltözékük utal a nemükre. Az anyáknak azonban nem tetszett az ötlet, és felháborodott kommentekkel árasztották el a Twittert. A gyártó egyébként az esélyegyenlőség nevében varázsolt kis péniszt a babákra.

Fotó: Facebook

A meglepetésbabákon esett tavalyi változtatást sok szülő csak manapság vette észre, és korántsem volt számukra kellemes meglepetés. A felháborodás azért is érthetetlen kissé, mert más játékgyártók is éltek már a nemi megkülönböztetés ezen eszközével, gondoljunk csak a gyerekek nagy kedvencére, a „pisilős” babákra. Meg kell hagyni a fiú LOL babák pénisze valóban kicsit kidolgozottabb az átlagnál.

Az anyák szerint egyáltalán nem helyénvaló péniszt és herezacskókat tenni egy babára. Ráadásul a LOL babák lényege, hogy megvásárlásuk előtt nem lehet tudni, milyen nemű babát tartogat a meglepetés gömb, ezért gyakorlatilag nem lehet előre felkészülni a dologra.

A játékgyártó nem akar eleget tenni a dühödt anyák kérésének, hiszen épp azért hozta be ezt a trendet, mert a fogyasztók szerint nem volt helyénvaló esélyegyenlőségi szempontból, hogy a babák kizárólag gendersemlegesek voltak. A gyártó szerint a kisfiúk igazán örülhetnek, hogy a LOL babák végre rájuk is hasonlítanak.

(Thestir)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top