Család

Ezért volt rossz ötlet kütyüt ajándékozni karácsonyra

Az idősebbek jó része semmit sem tud kezdeni a modern eszközökkel, főleg, ha nem kapnak segítséget.

Itt egy újabb érv amellett, hogy fölösleges a drága ajándék karácsonyra. Sok szülőnek és idősebb családtagnak halvány fogalma sincs, hogy kellene használniuk az ajándékba kapott technológiai eszközöket. Ráadásul ez sokkal több embert érint, mint, mint ahányan azt bevallják – idézi a Hvg.hu a Kaspersky felmérését.

A 13 országban, összesen 11 ezer ember megkérdezésével készült, reprezentatív felmérésben részt vevő, 16 évesnél idősebb gyereket nevelő magyar szülők 35 százaléka tartja magát technológiai újoncnak. Ezen szülők több mint fele (52 százalék) számolt be arról, hogy napi szinten küzd technológiai kihívásokkal a nagyobb gyermekei segítsége nélkül.

Magyarországon a magát technológiai újoncnak valló szülők közül minden hatodik azt mondta, több mint egy hónapba telt a kütyü beállítása. Sokan nem is tudnak mit kezdeni velük, de nem feltétlenül azért, mert nem érdekli őket.

Ezért ha már megleptük valamelyik idősebb családtagunkat egy hiper-szuper kütyüvel, ne hagyjuk magára, hanem segítsünk neki a beállításokban, és mutassuk meg, hogyan tudja használni az eszközt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top