Család

Mindene odaveszett a tűzben az orgoványi családnak

Csak a szerencsének köszönhető, hogy a fiú felébredt a tűz zajára.

Kedden éjszaka leégett egy orgoványi család albérlete, benne csaknem minden tulajdonukkal, irataikkal és háztartási eszközükkel. Kevésen múlt, hogy nem történt tragédia – írja a Baon.hu.

Krisztina éjszakai műszakban dolgozott, amikor fia hangos pattogásra ébredt, majd látta, hogy lángol a szobája. Óriási szerencse, hogy nem fülhallgatóval aludt, ahogy szokott, mert akkor nem hallja meg a tűz ropogását. Azonnal átrohant a másik szobába, ahol Krisztina párja aludt, olyan mélyen, hogy nem vett észre semmit.

Miután felébresztették, a férfi próbálta menteni a menthetőt, lábai megégtek, amikor az izzó parázson lépkedve, mezítláb vitte ki a gázpalackot az égő házból. Krisztina fia csupán két dolgot tudott megmenteni: nővére laptopját és egy kis tévét.

Ezeken kívül mindenüket felemésztette a tűz. Ráadásul Krisztináék éppen házvásárlás előtt álltak, már kinézték az ingatlant, csupán a banki hitelbírálat volt hátra. Még be kellett volna adniuk pár dokumentumot, de az irataik is bennégtek a házban.

A fedél nélkül maradt család most külön él, Krisztina lánya és fia átmenetileg édesapjukhoz költözött, ő maga pedig párja édesanyjánál húzza meg magát.

Az orgoványi önkormányzat egyszeri gyorssegélyt utalt ki a családnak, az Orgoványi Fiatalok Csoportja pedig adománygyűjtést rendez, a családnak nagy szüksége van segítségre az újrakezdéshez.

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top