Család

Távoltartás alatt bántalmazta élettársát

A férfi kést szorított élettársa nyakához, és azt kiabálta: „ha nem leszel az enyém, akkor másé se”.

2019. május 5-én, éjszaka, egy Komárom-Esztergom megyei településen egy férfi, családi házukban, előzetes szóváltás után megütötte élettársát. Az élettárs az ütéstől elesett, a fejét a járólapba verte, és ettől életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Emiatt a Tatabányai Járásbíróság távoltartást rendelt el a gyanúsítottal szemben, és előírta  számára, hogy a sértettel ne lépjen kapcsolatba, tőle és a nő ingatlanától tartsa távol magát.

A férfi azonban 2019. december 21-án súlyosan megszegte a távoltartást, amikor megjelent élettársa házának udvarában, vitatkozni kezdtek, majd arcul ütötte a nőt, ezek után egy húsz centiméter pengéjű kést a nyakához szorított, közben azt kiabálta, hogy „ha nem leszel az enyém, akkor másé se”, végül elengedte.

erőszak bántalmazás verés ököl

(Illusztráció: Unsplash)

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, tekintettel arra, hogy súlyosan megszegte a távoltartás szabályait, valamint vele szemben a bűnismétlés veszélye is fennáll. A nyomozási bíró 2020. január 26-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség 2020. január 21. napján indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye. Az indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája fog dönteni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top