Család

Egy orosz anyuka sírva nevetős illusztrációi mindennapjaikról

Ha anyuka vagy, ismerősek lesznek az illusztrációk által bemutatott élethelyzetek...

Maria Gorbunova kétgyerekes orosz édesanya. Az élete totál káosz, ahogy ezt őszinte és humoros illusztrációi meg is mutatják. Legyen szó átvirrasztott éjszakákról, kaotikus repülőútról, vagy nagybevásárlásról a két gyerekkel, ő mindent dokumentál. Előfordul, hogy ég, mint a Reichstag, de az is, hogy mások elítélik, ha nyilvánosan nevelni próbál, de ő ezt nem bánja, akkor sem, ha kegyetlenül kínos. 

mary_chemi instagram

„Látván az illusztrációimat, biztos azt gondolod, hogy a gyerekeim állandóan sírnak. És tényleg!” – mondja viccesen az anya.

Az illusztrációk mellett sok más tapasztalatát is megosztja a gyereknevelés kínosabb oldalairól: „Elég sűrűn vásárolok a két gyerekkel. A nagyobb, Mira már tudja, hogy a chipsek a bejárati ajtónál találhatók. Minden idevonatkozó szakirodalmat elolvastam, de semmi nem segített. Sírás, visítás. Néha már a bolt előtt szabályos hisztirohamot kap a lányom. Egy alkalommal beledobta magát a tócsába, és nem volt hajlandó fölkelni, amíg meg nem ígérem neki, hogy beviszem a boltba. Úgy tettem, mintha nem érdekelne, mentem tovább hazafele. A nagymamák megvetően néztek, egy fiatalember pedig megpróbálta felsegíteni Mirát a pocsolyából, de a kis csibész megelőzte őt, felpattant és utánam rohant. Ennek ellenére szabályosan haza kellett rángatnom. Legszívesebben én is beleugrottam volna abba a tócsába és kiüvöltöm a tüdőmet!”

Ha kíváncsi vagy a többi illusztrációra, látogass el Anyajajj oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top