Család

Négy albínó lányt nevel ez a magyar házaspár, most veszélyben az otthonuk

Elárverezhetik a fejük felől a házat.

Elekes Mihály és Emese különleges lányokat nevelnek: Dóra, Emma, Maja és Liza albinizmussal született. Szőke a hajuk, hófehér a bőrük, és ha nem viselnek szemüveget, estére csillapíthatatlan migréntől szenvednek. Szüleik feje pedig leginkább azért fáj, mert elárverezi a házukat a bank – írta meg a Ripost

Képünk illusztráció / Photo by Pauline Loroy on Unsplash

Első kislányuk, Anna után három évvel megszületett a második baba, Dóra. Ahogy Emese családjában mindenki, ő is hófehér bőrű és tejfelszőke volt, ám az édesanyja valami más, furcsa dolgot vett rajta észre: folyamatosan mozgott a szeme, akármit is csinált. Harmadik kislányuk Emma szintén fehér bőrű és szőke volt, és neki is rezgett a szeme. A diagnózis: a lányok albínók. A rezgés ugyanis egy albinizmussal gyakran együtt járó betegség, a nystagmus miatt van. 

A következő két kislányunkat, Maját és Lizát már abban a tudatban vártuk, hogy könnyen lehet, ők is albínók lesznek. Így is történt. Mindenkinek szemüveget kell hordania, mivel a szemükben lévő pigmenthiány miatt pusztán a látás is túlzottan megerőlteti az agyukat” – mesélte a lapnak az anyuka.

Ám még ennél is nagyobb problémájuk, hogy bedőlt a devizahitelük, és emiatt elveszíthetik az otthonukat. „Most hivatalnokként dolgozom, de már nem segít rajtunk, hogy sikerült elhelyezkednem. Kiderült, hogy nagyon rossz konstrukciójú hitelt vettünk fel, sok járulékos költséget fizettünk ki, amit nem is kellett volna. A házunkat és az anyósom házát, amit plusz fedezetként vont be a bank, árverezik. A fizetésemen letiltás van: akármennyit is keresek, összesen 142 ezer forintot viszek haza. Bárhogy is nézem, kilátástalan a helyzetünk” – idézte a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top