Család

Így marad friss egy hétig a gyerek tízóraija

Ti szívesen követnétek ezt a módszert?

Volt ma már szó takarítós trükkökről, most jöjjenek a kajához kapcsolódó varázslások. Ha van iskolás gyereketek, ti is pontosan tudjátok, hogy a tízórai-készítés rendszerint becsúszik a késő esti programok közé, vagy ha nem, akkor menthetetlenül korábban kelünk azért, hogy tápláló, egészséges kosztot tegyünk szemünk fénye uzsonnás dobozába.

Van egy ausztrál anyuka, aki eldöntötte, hogy ahol csak lehet, spórol az idővel, ha már úgysincs neki sok belőle, és megoldja a gyerekeinek a tízórai kérdését egy teljes hétre előre. Hogyan? Úgy, hogy a péknél gondosan felszeletelteti a kenyeret, és amint hazaért, azonnal megcsinálja a gyerekek heti kajaadagját. Változatos hozzávalókat használ: bolti felvágottat, sajtot, sült húst, sonkát, megvajazza a kenyerek mindkét oldalát, és a kész szendvicseket fagyasztó zacskóba csomagolva rakja be a frigóba – fotók róla itt. Reggelente aztán csak kivesz a gyerekeknek egy-egy fagyasztott szendót, ami éppen fogyasztható állagúra olvad, mire az iskolában kicsomagolják.

Csak arra kell vigyázni, nehogy fagyasztáskor nedvesség érje a kenyeret – adja a pro tippet az anyuka.

Ti kipróbálnátok ezt a megoldást?

Forrás: Mirror

Friss tízórai egész héten (Fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top