Család

Egy friss tanulmány elmondja, miért jó, ha lánytestvéred van

A testvérek általában szeretik egymást, de egy kutatás eredménye azt mondja, hogy azok, akik lánytestvérrel nőnek fel, boldogabbak a többieknél. És ez csak egy dolog.

Az angol De Montfort és az észak-ír Ulster Egyetem egy közös kutatásban ötszázhetven 17 és 25 éves kor közötti embert kérdezett ki pszichológiai és egyéb témákban, melyek között több is a mentális egészségre fókuszált. A kutatás végeredményeként kijelentették, hogy a résztvevők közül azok, akik lánytestvér mellett nőttek fel, sokkal nyitottabban beszélnek az érzéseikről, és pozitívabb a világképük. Tom Cassidy professzor állítja: egy nővér jelenléte erősíti a családi összetartást, miközben a fiútestvér ennek akár az ellenkezőjét is kiválthatja, mivel a fiúk azok, akik kevésbé szeretnek beszélni a lelki dolgaikról, de ezt a falat könnyen ledönthetik a lányok. 

Fotó: Profimedia

2010-ben a utahi Brigham Egyetem is publikált egy tanulmányt a témában, és ők is hasonló következtetésekre jutottak. Az ő kutatásukban 395 családot vizsgáltak, melyekben egynél több gyerek volt. Ebből az is kiderült, hogy ha lánytestvéred van, kedvesebb ember vagy. 

(UNIlad)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top