Család

Annyi pénzt spórolt össze ezzel a trükkel, hogy az egész család elutazhatott Hawaiira

Az ausztrál anya által megosztott spórolási módszerrel szinte észrevétlenül gyűlik össze egy csinos kis összeg.

Egy pofonegyszerű spórolási trükkel gyűjtött össze annyi pénzt egy ausztráliai anya, hogy családjával elutazhassanak álmaik nyaralására, Hawaiira.

A tanárként dolgozó Chantal Llamas észre sem vette, hogy több mint 175 ezer forintnak megfelelő összeg gyűlt össze. A 35 éves nő módszere az volt, hogy az összes kezébe kerülő kétdolláros pénzérmét beledobta egy üres kólásflakonba, és ugyanígy tett a férje is.

Csupán 9 hónapra volt szükség ahhoz, hogy megteljen a palack az érmékkel. Összesen 880 dollár jött össze, 900 dollárért pedig sikerült olcsó oda-vissza repjegyet foglalniuk mindhármójuknak.

A trükköt egyébként az anya egy diákjától kapta, mivel pénzügyi ismereteket is oktat, és éppen arról volt szó, hogy ki milyen spórolási technikákat ismer.

A módszer egyik változata Magyarországon is elterjedt, nálunk a 200 forintos érméket kell hasonló módon gyűjteni. Aki többet szeretne félretenni, az 500 forintos bankjegyekkel is elkezdheti. Sőt, a sok kártyás fizetésre is van megoldás, néhány banknál van arra lehetőség, hogy minden egyes vásárlás után félretesznek egy meghatározott összeget egy megtakarítási számlán.

(Metro)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top