Család

Megölte újszülöttjét: 5 évet kapott a baranyai nő

A titkos terhességből született baba belehalt, hogy nem látta el a nő, akit pénteken öt év jogerős börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék.

A baranyai településen tíz évvel idősebb élettársával és korábbi kapcsolatából született gyermekeivel élő nő senkinek nem szólt arról, hogy teherbe esett. A vádlott orvoshoz sem fordult a várandóssággal, amit például az öltözködésével próbált leplezni – írja az MTI.

Végül lakásuk fürdőszobájában született meg április elején a fia, akit nem látott el, ezért az újszülött a súlyos gyerekbántalmazásnak minősülő viselkedés miatt pár órán belül meghalt. A nő a kis holttestet ezután műanyag zacskókba rakta, szövetbe csavarta, majd egy cipősdobozban betette a szekrénybe.

A vádlott állapotára egy nappal később derült fény, amikor élettársa rányitott a fürdőszobában, és meglátta, hogy a nő elesett, vérzik, orvosi ellátásra szorul, mentőt hívott hozzá. A kórházban állapították meg, hogy szült, és vérmérgezést kapott.

A törvényszék a legsúlyosabban gyerekbántalmazó nőt emberölés miatt ítélte el, ezen belül is tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett bűncselekmény miatt. A vádlottat legkorábban csak a büntetés kétharmadának letöltése után bocsáthatják szabadlábra.

További végtelenül szomorú, érthetetlen szülői reakciók az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top