Család

Koronavírus: több férfi hal meg a betegségben, mint nő

Amíg a koronavírus-járvány csak Kínában volt jelen, addig azt hitték, hogy a dohányzás miatt halnak meg a férfiak nagyobb számban. Kiderült, hogy nem így van.
A koronavírus tünetei

Világszerte több férfi hal meg a koronavírus okozta fertőzésben, mint nő. Eleinte, amikor még csak Kínában volt a járvány, a jelenséget a dohányzással hozták összefüggésbe, mivel az ázsiai országban a férfiak közel fele cigizik. A dohányosok aránya azonban egészen más Olaszországban, ahol szerdáig 7503 embert ölt meg a COVID-19 – írja a 444.hu. Éppen ezért egyre kevésbé valószínű, hogy a rossz szokás miatt hal meg több férfi.

A tudósok azt a tényezőt is kezdik elvetni a férfiak halálozása esetében, hogy többségük ritkábban mos kezet, vagy ha megmossa, alig használ szappant, emellett ritkábban járnak orvoshoz, ha valami bajuk van. Egyre több szakember hajlik inkább afelé, hogy inkább biológiai okok állnak a jelenség hátterében. A Guardian szerint egy korábbi kutatás is rámutat, hogy számos fertőzésre, például a hepatitis C-re vagy a HIV-re a férfiak veleszületett immunválasza gyengébb. Emellett a tudósok gyanakodnak még a hormonokra és a génekre is, de okosabbak csak azután lesznek ők is és mi is, ha kiderül, hogy a jelenleg zajló kísérletek milyen eredményeket hoznak.

További koronavírussal kapcsolatos hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top