Család

Koronavírus Olaszországban: ötödik napja csökken az új fertőzöttek száma

683-mal nőtt a koronavírusban elhunyt betegek száma Olaszországban. 3491 új fertőzöttet jelentettek, ez 5 napja a legalacsonyabb szám.

683-mal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában. Így 7503-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma – közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma 3491-gyel emelkedett, ami a legalacsonyabb az utóbbi öt napban.

Az előző napi elhunytak száma kedden 743, hétfőn 602, vasárnap 650, szombaton 793 volt. Az újonnan diagnosztizált betegek száma továbbra is enyhén, de fokozatosan csökken: szombaton 4821, vasárnap 3957, hétfőn 3780, kedden 3612 volt a számuk.

Nemzeti színű zászlót lógat ki idős férfi lakása ablakából Rómában a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom idején, 2020. március 20-án (fotó: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami)

Nemzeti színű zászlót lógat ki idős férfi lakása ablakából Rómában a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom idején, 2020. március 20-án (fotó: MTI/EPA-ANSA/Giuseppe Lami)

A gyógyultak száma az eddigi legtöbbel, egy nap alatt több mint ezerrel 9362-re emelkedett. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a fertőzöttek elérték a 74.386-ot. A jelenlegi több mint 57 ezer betegből majdnem 27 ezren vannak kórházban, 3489-en intenzív osztályon. A tájékoztatót egy hónapja először nem a polgári védelmet vezető Angelo Borrelli tartotta meg, mivel az ő esetében is a fertőzésre utaló tünetek jelentkeztek.

A járvány kezdete óta 31 olasz orvos veszítette életét, többségük házi orvos, de szerepel köztük fogorvos is. Olaszországba egy újabb kínai orvoscsoport is megérkezett, immáron a harmadik, nyolc tonna orvosi felszereléssel, több mint 300 ezer szájmaszkkal és 30 lélegeztetőgéppel. Ranieri Guerra, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgató-helyettese azt nyilatkozta, a járvány jövő hét elejéig tetőzhet Olaszországban. Az ezt követő csökkenés időtartamát még hetekre becsülte. (MTI)

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top