Család

Kezd lecsengeni az őrült roham a patikákban

A koronavírus-járvány kitörése után két héten át rohamozták a patikákat a vásárlók, de már kezd visszaállni a korábbi rend.

Az utóbbi hetekben három-négyszeres forgalmat bonyolítottak le a magyarországi gyógyszertárak, de már kezd visszaállni a vásárlói érdeklődés a koronavírus-járvány kitörése előtti időkre. Erről Marjai Tamás, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatója beszélt a Világgazdaságnak.

Marjai elmondta, hogy a gyógyszertárakba betérő betegek száma normál esetben is megnő a fizetések és a nyugdíjak érkezése után, ami most egybeesett a veszélyhelyzet kihirdetésével. Ennek következtében valószínűleg többen igyekeztek hamarabb kiváltani a szokásos gyógyszereiket. A forgalom csillapításához az is hozzájárulhatott, hogy a legtöbb bolt 15 óra után bezár, de sokan a Magyar Gyógyszerészi Kamara ajánlását is megfogadták arról, hogy elég csak egy-két havi gyógyszert kiváltani, mert az ellátás folyamatos lesz.

Sorban állók a gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én (fotó: MTI/Balázs Attila)

Sorban állók a gyógyszertárnál Nyíregyházán 2020. március 14-én (fotó: MTI/Balázs Attila)

A patikákban a vény nélkül kapható termékek között a legkeresettebb a szájmaszk, a fertőtlenítő folyadék, a gumikesztyű, a C-, a D-vitamin és az érintés nélküli lázmérő. A Hungaropharma vezérigazgatója, Feller Antal szerint lassabb, de folyamatos a nagykereskedelmi raktárkészletek utántöltése, mivel a járvány hónapjaira is készülni kell.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top