Család

Erős őszre számítanak az esküvőszervezők

A járvány teljesen felforgatta a hazai, erősen bővülő piacot.
Ősszel pöröghet fel az esküvő-ipar

A szerdai Világgazdaság szerint a nyár végi esküvői időpontoknál még kivárnak a házasulandók, az április-júniusi esküvőket azonban a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások és a csoportosulási tilalom miatt őszre és télre vagy egy évvel későbbi időpontra halasztják.

Míg 2018-ban 50,8 ezer házasságot kötöttek Magyarországon, 2019-ben 65,3 ezret, vagyis elmondható, hogy egy erősen bővülő piacot forgat fel a koronavírus-járvány – írja a Világgazdaság, amelynek Csobán Éva esküvőszervező azt mondta, a járvány gazdasági hatásai miatt arra lehet számítani, hogy a jegyespárok kisebb büdzséből gazdálkodhatnak majd. Megfizethető és megfelelő alternatívája lehet a nagy esküvőnek, ha a szertartást egy 2-3 órás állófogadás követi.

Kovács László, a La Fiesta Party Service tulajdonosa, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a lehető legrosszabbkor jött a kényszerpihenő, hiszen az utóbbi években megrendezett modern partikon és hagyományos lakodalmakon folyamatosan nőtt a vendégek átlagos száma: a 60-80 személyes rendezvények mellett egyre többször tartottak ünnepségeket 100-150 vendéggel. A jellemző büdzsé 1,5 millió forint körül alakult, az egy főre eső étel-ital költség pedig 15-25 ezer forint között. Egy nagyobb létszámú, városi esküvő teljes költségvetése viszont akár az ötmillió forintot is könnyen elérheti.

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top