Család

Néhány hét különbséggel halt meg koronavírusban egy brit házaspár mindkét tagja

A brit házaspár száznál is több gyereknek volt nevelőszülője.
házaspár koronavírus tragédia halál

Barbara Newell férjével, Allannal az egész életüket a segítségre szoruló gyerekeknek szentelték: 36 év alatt több mint 100 gyereknek voltak hosszabb-rövidebb ideig a nevelőszülei. Az elkötelezettségükkel még díjat is nyertek, miközben három saját gyereket neveltek fel.

Barbara és Allan 48 évet éltek egymás mellett, végül a koronavírus-járvány szakította őket el egymástól. „Néhány hét különbséggel mindkettőjüket elveszítettük” – idézi a Mirror című brit lap a házaspár legidősebb gyermekét, aki elmondta, édesanyja egy krónikus tüdőbetegség miatt halt meg március 7-én.

„Édesapám, aki egész addig lelkiismeretesen és a legnagyobb szeretettel gondoskodott édesanyámról, néhány héttel később maga is ágynak esett.” Mint később kiderült, a 72 éves férfit az új típusú koronavírus fertőzte meg, és röviddel a diagnózisa után bele is halt a betegségbe.

„Rettenetesen bánt, hogy nem tudtam ott lenni édesapám mellett az utolsó pillanatokban” – mondta még a Mirrornak a 46 éves Jude, majd hozzátette, utoljára akkor látta édesapját, amikor a mentők elvitték őt az otthonából. „Azzal biztatott, hogy ne aggódjak, mert egy óra múlva úgyis itthon lesz. Sajnos nem lett igaza.”

Olvass még többet a koronavírus áldozatairól az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top