Család

20 százalék esélye volt túlélni a koronavírust a manchesteri családapának, de sikerült

A férfinak olyan szinten leromlott az egészségi állapota, hogy újra kell tanulnia járni. A koronavírus-fertőzés miatt mesterséges kómába helyezték.

Embertelen kálvárián van túl a Lee Seddon, aki március vége óta talán most lélegezhet fel először. A 45 éves brit férfinél akkor bélhurutot állapítottak meg, de később egyre nehezebben lélegzett, és a felesége bevitte az ügyeletre. Seddont ekkor már koronavírusra tesztelték, a végeredmény pedig pozitív lett. Karanténba helyezték és kezelni kezdték, egyúttal el is búcsúzott a családjától – de nem örökre. Eltelt pár nap, és a férfi állapota rosszabbodott:

mesterséges kómába és lélegeztetőgépre helyezték.

Feleségét is megkeresték, és azt a szomorú hírt közölték vele, hogy a férfi tüdeje már olyan szinten roncsolódott, hogy alig 20-30 százalék esélye maradt, hogy túlélje a betegséget. “Felhívtak az orvosok, és közölték, hogy a férjem elkapta a koronavírust, ennek ellenére próbáltam erős és optimista maradni. Amíg nem volt kómában, videótelefonáltunk egymással, kértem őt, hogy fel na adja a harcot – mondta az asszony a Manchester Evening News-nak. – Április 6-án azt mondta, nagyon szenved. ”

Férfi beteg lélegeztetőgépen fekszik egy kórteremben

Férfi beteg lélegeztetőgépen / Képünk illusztráció / Fotó: Profimedia

Az asszony ekkor hallotta utoljára a férje hangját, a következő hívás már egy orvostól érkezett a kórházból, és mondták, hogy Lee lélegeztetőgépen van, és kómában fekszik. “Nehéz volt elmondani ezt a gyerekeknek” – folytatta a nő. Két hét telt el, és Lee szerencsére jobban lett, felébredt a kómából is, két nap múlva pedig már a lélegeztetőgépre sem volt szüksége.

Mint kiderült, szervezete nagyon leromlott. Alig bírja megemelni a végtagjait, és újra kell tanulnia járni. Hosszú rehabilitáció veszi kezdetét.

(via Bors, MEN)

Történetek, melyek happy enddel végződnek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top