Család

Nyit a Pécsi Állatkert, újszülött kismajmuk is van

Nyit a Pécsi Állatkert, de csak korlátozott számú látogatót tudnak beengedni.

Szombaton két hónap kényszerszünet után nyit újra a Pécsi Állatkert. Az elmúlt hetekben városi, sőt régiós adakozás indult a Zoo állatainak és munkatársainak megmentéséért. Mivel két hónapon át nem jöhettek a látogatók, és mert sokáig senki nem tudta, pontosan meddig nem jöhetnek, az elmúlt hetekben a kieső jegybevétel miatt többen is aggódni kezdtek az intézményért.

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kényszerszünet alatt 28.500 látogatót vesztettek, legalábbis tavaly ennyien keresték fel őket ebben az időszakban. Beszámolt róla, hogy az elmúlt hetekben közadakozásból 5 millió forint jött össze, a természetbeni adományok (takarmány, szalma, széna, táp, zöldségek, gyümölcsök) értéke pedig nagyjából 3 millió forint.

Az újszülött kolobusz a Pécsi Állatkertben

Balra az újszülött kolobusz a Pécsi Állatkertben (fotó: Pécsi Állatkert)

Az igazgató ezen kívül türelmet kért a látogatóktól: a járványhelyzet miatt egyszerre csak 400 látogatót tudnak beengedni szombattól az állatkertbe. Az akvárium-terrárium felső szintje nem lesz látogatható, mivel „nem lehetne megfelelően koordinálni a látogatók ottani kimenetelét”. Az oroszlánházat és a csimpánzházat is lezárják, de az állatokat külső kifutón is meg lehet nézni. A részleges lezárások miatt kedvezményes jegyet vásárolhatnak a látogatók – tájékoztatott az igazgató. 

További hír a Pécsi Állatkert háza tájáról, hogy új lakóval gyarapodtak a kényszerszünet alatt. A zászlósfarkú kolobuszok, más néven gerezák eggyel többen vannak. A kis majom különlegessége, hogy hófehér, egyelőre az anyján csimpaszkodik.

Mi nyit még ki a hétvégén?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top