Család

Hamarosan feloldhatják az idősek vásárlási sávját

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő reméli, már nem kell sokat várni a vásárlási korlátozások eltörlésére.

A koronavírus-járvány elleni védekezés eddig sikeres volt, de a járványveszély nem múlt el, ezért fenn kell tartani a járványügyi készültséget – magyarázta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó Plusz tájékoztatón.

idősek

Hamarosan már bármikor mehetnek boltba az idősek, Fotó: illusztráció, MTI/EPA/Robert Ghement

Az idősek számára biztosított vásárlási időszakról szólva azt mondta: a legveszélyeztetettebb korcsoportnak számító 65 éven felüliek továbbra is külön bánásmódot igényelnek. Reményét fejezte ki azonban, hogy a vásárlási idősávot hamarosan feloldhatják. Az önkormányzatok ezentúl is rendelkezhetnek arról, hogy a fenntartásukban levő piacokon módosítanak ezeken az időpontokon, megtartva a háromórás időtartamot.    

A következőkre is kitért:

  • már lehet szabadtéri kulturális és sportrendezvényeket tartani az egész országban, ilyennek számít a szabadtéri színházi előadás, a szabadtéri mozi, a cirkusz, a múzeumokon kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, irodalmi és könyves vagy éppen közgyűjtemények által szervezett rendezvény
  • várhatóan július 1-jéig marad az ingyenes parkolás
  • a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint annak megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek maradnak

(MTI)

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top