Család

Koronavírusos lett az egyik osztálytársuk, az egész osztályt kéthetes karanténba zárták

Egy szlovén alsó tagozatos osztály került bajba, miután egyik osztálytársuknál a teszt kimutatta a koronavírus-fertőzést.

A Mariborban található általános iskola diákja tünetmentes volt, a koronavírus-betegségére úgy derült fény, hogy előtte az édesanyjánál diagnosztizálták a fertőzést, ami után az egész családját letesztelték. Az általános iskola igazgatója, Lidija Todorovic úgy döntött, hogy csak az érintett osztályt zárja be és küldi karanténba egy időre, az egész iskolát nem, ahol szigorú óvintézkedések mellett tovább folytatódhat a tanítás.

Tanítás maszkban

Egy tanárnő tanítja diákjait egy május 18-án újranyitó szlovéniai iskolában (fotó: Luka Dakskobler/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Szlovéniában az alsó tagozatos diákok május 18-án térhettek vissza az iskolapadokba, május 25-től pedig a kilencedikesek is csatlakozhattak hozzájuk. Hétfőtől már a negyedikesek és ötödikesek, szerdától pedig már a hatodikos, hetedikes és nyolcadikos diákok is járhatnak iskolába. Az országban eddig 1475-en kapták el a koronavírus-fertőzést, és 109 halálos áldozata volt a járványnak – számolt be róla az MTI.

Ilyen lehet a koronavírus második hulláma:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top