Család

Örökbefogadással gyűjtött pénzt az érettségiző diákoknak egy leleményes tanár

2020-ban a koronavírus miatt az érettségizők nem ünnepelhetik az eredményeiket. Egy tanár elgondolkodott, hogy segíthetne rajtuk, és egy Facebook csoport segítségével sokkal többet tudott tenni értük, mint ahogy azt remélte.

Kelli Wyatt, a philadelphiai középiskolai tanár nem igazán volt elégedett a módszerrel, ahogy a korábbi években végzett diákok támogatni próbálták az idén érettségizőket. Az úgynevezett senior fotó kihíváson saját végzős fotókat küldtek nekik, amin Wyatt eléggé kiakadt.

„Ha leégne a házam, akkor nem szeretném, hogy az emberek fényképeket osszanak meg a nappalijukból”

mesélte a Good Morning America-nak.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Wyatt végül elindította az Adopt a High School Senior (Fogadj örökbe egy végzős gimnazistát!) Facebook csoportot, és arra biztatta az embereket, hogy csatlakozzanak, és támogassák valamilyen bátorító dologgal az idei végzősöket, akiknek az ünneplés, egy igazán fontos mérföldkő kimaradt az életükből. A gyerekek szülei pedig feltölthették a srácuk/lányuk fotóját és egy rövid életrajzot róla. A csoporttagok aztán kapcsolatba léphettek a diákokkal, hogy valamilyen online ajándékot küldjenek nekik. A kezdeményezésben Wyatt eredetileg csak Philadelphiara gondolt, de az túlnőtte a város határait. Alig egy hónap alatt 7000-en csatlakoztak, és 2000-en támogatták a végzősöket. A siker után a tanár egy Adopt-a-Senior ösztöndíjat is létrehozott, amiben adományozni lehetett a végzősöknek, és kiválasztott diákok tucatjai kaptak ezerdolláros jutalmat összesen 30 ezer dollár értékben közösségi munkáért vagy épp esszék írásáért.

Ők mind az idén érettségiztek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top