Család

Így próbált átverni egy álfutár

Futárnak adják ki magukat, hogy pénzt csikarjanak ki a gyanútlan, jóhiszemű lakóktól. Legyünk résen, de mégis, hogy?!

Nézzük meg, kit engedünk be!

Az önkéntes karantén során többször fordult elő, hogy házhoz szállítást kértünk, vagy csomagot rendeltünk. Jelenleg egy kicsi mütyürt várok Kínából. A lakásunk egy két háztömbből álló lakóépületben van, ahová eredetileg két kapun is be lehetett jutni. A valóságban már csak az egyik vezet hozzánk, viszont a kapucsengőnk mindkettőt nyitja. Emiatt a futároknak többször kihangsúlyozom, hogy a mellettünk lévő hostel recepciójánál csöngessenek. Emiatt sem furcsállottam a következő kaputelefonos beszélgetést:

– Itt vagyok.

– Kihez jött?

– Ide jöttem, a hostel recepciójánál vagyok… – a végét nem értettem.

– Csomagot hozott?

– Igen, azt!

Így beengedtem…

Kezeljünk mindenkit fenntartásokkal!

Hozzánk nem olyan egyszerű feljutni. Három zárt ajtón keresztül lehet, amik közül kettőt nyit csak a kaputelefon. Általában már a külső kapu után elvesznek az emberek, hiszen a kamerával felszerelt recepció előtti folyosóról nyílik egy másik, elektromos zárral ellátott ajtó. Jómadarunk is itt téblábolt addig, amíg az egyik recepciós fel nem irányította hozzám az első emeletre.

Ha érdekel a folytatás, kattints ide!

Nyitókép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top