Család

A bányász talált két 15 kilós drágakövet, pillanatok alatt milliárdossá vált

Saniniu Laizer jelenleg a földgolyó legszerencsésebb emberének érezheti magát: egy tanzániai bányában talált két gigászi drágakövet, amivel egy csapásra meggazdagodott.

A tanzanit nevű drágakő a Föld bolygó egyetlen pontján, Tanzániában lelhető fel, és most egy 52 éves bányász, Saniniu Laizer egyszerre talált belőle két gigászi 15 kilós darabot. Az ország bányászati minisztériuma a köveket 3,4 millió dollárért, azaz több mint egymilliárd forintért vásárolja meg tőle – írta meg a Player.

Saniniu Laizer, a szerencsés megtaláló (Fotó: Saniniu Laizer Twitter oldala)

Saniniu Laizer, a szerencsés megtaláló (Fotó: Saniniu Laizer Twitter oldala)

A sötétkék-ibolya színű tanzanit a világ egyik legritkább drágaköve, jelenleg csak Tanzánia északkeleti részén bányászható, és a szakértők szerint húsz éven belül teljesen kifogynak belőle, és már nem lesz több. Laizernek lesz mire költenie a megtalált drágakövekért kapott 3,4 millió dollárt: négy feleségétől több mint harminc gyereke született, szóval sok odahaza az éhes száj. A férfi azt mondja, hogy az összeg egy részéből iskolát és bevásárlóközpontot tervez építeni.

Drágakövek nyomában az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top