nlc.hu
Család

Bajban a nyelviskolák

Bajban a nyelviskolák, akár 20-30 ezer tanulót is elveszíthettek a járvány miatt

Nem tett jót a nyelviskoláknak az sem, hogy idén nyelvvizsga-bizonyítvány nélkül is mindenki megkapta a diplomáját.

A járványhelyzet miatti korlátozások a nyelviskolák és vizsgaközpontok piacát is erősen érintette – mondta a Világgazdaságnak Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke. Bár az enyhítések óta fokozatosan térnek vissza a diákok, a létszám egyelőre meg sem közelíti a március eleji szintet, sőt 20-30 ezer diákot biztosan elveszített a piac amiatt, hogy idén nyelvizsga nélkül is megkapták a volt diákok bennragadt diplomájukat.

Bajban vannak a nyelviskolák.

Bajban vannak a nyelviskolák. Fotó: Unsplash

Optimista becslések szerint a nyelvtanulók létszáma a kétharmadát éri el annak, amennyit tavaly ilyenkor mértek. Ez év tavaszán azonban feleannyi diák sem tett nyelvvizsgát és tanult nyelviskolában, mint korábban. 

A veszélyhelyzet alatt a nyelviskolák csak az előzetesen tervezett tanfolyamok és órák 10-50 százalékát tudták online megtartani – derült ki a riportból, viszont az enyhítések óta mintegy 20 százalékkal élénkült a piac. 

Az online oktatás a korlátozások enyhítésével nem szűnt meg, és vélhetően a későbbiekben sem fog, mivel a segítségével az iskolák az egész országra kiterjeszthetik a piacukat.

Hasonló témájú cikkeink 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top