nlc.hu
Család

Koronavírusban egyszerre meghalt idős házaspár

Koronavírus: kéz a kézben halt meg az 53 éve együtt élő idős házaspár

A 80 éves Betty és a 79 éves texasi Curtis Tarpley szerelme még a középiskolában bontakozott ki, majd 53 évvel az esküvőjük után egy texasi kórházban kéz a kézben távoztak az élők sorából, miután mindkettejük szervezete feladta a koronavírus elleni küzdelmet.
Idősek - Fotó: Pixabay

„Imádtak utazni, a tervük az volt, hogy bejárják az egész világot” – mondta el a pár fia, Tim, aki hozzátette, nagyon hálás a sorsnak, hogy ilyen szülők mellett nőhetett fel. Azért pedig külön köszönettel tartozik, hogy az utolsó heteket is együtt tölthette velük.

Az 52 éves férfi azt is elárulta, idős szüleivel eleinte közösen vonultak karanténba, ahol először édesanyja kezdte mutatni a koronavírus-fertőzés kezdeti tüneteit. A fejfájás jelentkezése után egyből az egyik texasi kórházba mentek, ahol a teszt ki is mutatta Betty szervezetében a koronavírus jelenlétét, majd két nappal később férje, Curtis is bekerült a kórházba.

Curtis már több mint egy évtizede több krónikus betegségben szenvedett, ám eleinte úgy tűnt, hogy ő felgyógyul a koronavírusból. Miközben Betty állapota egyre rosszabb lett. Ahogy telt az idő, és egyre egyértelműbb lett, hogy az idős házaspárnak már nincs túl sok esélye a túlélésre, a kórházi személyzet kivételt tett, és megengedte, hogy gyermekeik meglátogathassák őket, majd Betty-t és Curtist közös szobába költöztették. Az ágyakat pedig olyan közel tolták egymáshoz, hogy meg tudják fogni egymás kezét. Végül Betty halt meg először, Curtis pedig felesége után másfél órával távozott.

„Óriási köszönettel tartozunk a nővéreknek, akik mindent megtettek a szüleimért, és ha már megmenteni nem tudták őket, mert győzött a betegség, a végső emberi tisztességet mégis megadták nekik” – zárta gondolatait Tim, aki a mai napig nem tudja, édesanyja hol és hogyan kaphatta el a koronavírust azok után, hogy mindhárman folyamatosan otthon voltak február óta.

(via)

Ma már egyre többet tudunk arról, hogyan terjed a koronavírus: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top