nlc.hu
Család

Diákmunka fizetés McDonald's-ban

Ennyit is kereshetnek a diákok a Mekiben a koronavírus után

A kijárási korlátozás eltörlése óta egyre több betöltésre váró pozíció nyílik meg a diákok számára.

A koronavírus-járvány diákmunka szektorra is hatással volt, a Pénzcentrum piaci körképe szerint azonban mostanra már némileg normalizálódott a helyzet. 

Ennyit kereshetnek a diákok a koronavírus után.

Fotó: Unsplash

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai a diákmunka szektort is érintik, azok a vállalatok, amelyek kitettek a gazdasági problémáknak, kevesebb lehetőséget tudnak a diákoknak biztosítani. Viszont a kijárási korlátozás eltörlése óta egyértelműen érződik, hogy fokozatosa ugyan, de egyre nagyobb számban hirdetik meg, a nyáron hagyományosan diákokra építő cégek, a betöltésre váró pozíciókat. 

A Pénzcentrum néhány nagyobb iskolaszövetkezet adatbázisában csekkolta, kifejezetten a gyorséttermi pozíciókat górcső alá véve. A két nagy étteremlánc, a McDonald’s és a KFC több nyitott pozícióval van fent a Meló-Diák, a Mind-Diák, illetve a Fürge Diák iskolaszövetkezetek honlapján. A KFC-nél például akad komolyabb, “Junior Műszakvezető” pozíció is Budaörsön, amelyért 1980 forintot fizetnek óránként, de egy mezei éttermi dolgozó is megkaphat a fővárosban óránként 1690 forintot, már ha hajlandó 18 óra után munkába állni. Érdekesség, de a KFC vidéki éttermeinél ennél szűkebb a keret, a miskolci egységben például csak a minimumot, azaz óránként 960 forintot fizetnek az éttermi dolgozóknak – írja a lap. 

Ezzel szemben a Meki kecskeméti egységében 1100 forintot vihetnek haza az éttermi dolgozók, este 6 és reggel 6között pedig 1430 forintot fizetnek óránként. Bábolnán pedig 1250 forintos órabérről 1625 forintra ugrik fel a 6 utáni órabér, míg Mosonmagyaróváron az 1800 Ft/órás alapbér 2340 forintra emelkedik a 30 százalékos esti/éjszakai pótlékkal. Ez nem is olyan rossz; csak összehasonlításként, a gödöllői DM-ben 1296 Ft/óra + pótlékokért kasszázhatnak a diákok, míg a Novartis HR gyakornoki programjában 1300 forintot kereshet óránként egy HR-gyakornok.

Gazdasági helyzet a koronavírus után

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top