nlc.hu
Család

Digitális tanrend szombaton

Így hoznák vissza a digitális oktatást az iskolákba

A járványtól függetlenül lehetnek olyan alkalmak, amikor visszahozzák a tantermen kívüli, digitális oktatást.
iskolai tanterem

Várhatóan hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet szeptemberben, de a járványtól függetlenül lehetnek majd olyan alkalmak, amikor visszahozzák a tantermen kívüli, digitális oktatást.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek azt mondta: „az áthelyezett szombati munkanapokon például lehet szó tantermen kívüli, digitális munkarendről”.

Az államtitkár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az érettségi vizsga előtti két hétre a végzősöknek digitális munkarendet vezessenek be. Ezt nem rendelnék el központilag, hanem az igazgatók kapnák meg a lehetőséget, hogy erről döntsenek.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnök az RTL Híradónak azt mondta: a technikai feltételek sok családnak egyáltalán nincsenek meg. Szerinte csak akkor lehetne bizonyos napokon digitális tanrendre átállni, ha a hátrányos helyzetű térségekben is minden háztartásban lenne internet és számítógép.

Még több cikk a digitális oktatásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top