Család

Helikopterrel szöktethette meg a gyerekeit Debrecenből az eltűnt milliárdos

Kassa felé, helikopterrel vihette át gyerekeit a határon Vassallo Martin Albert, aki a hétvégén egy debreceni élményparkban az anya kezéből szakította ki a gyerekeit.

A gyerekeit eltűnő ibizai milliárdos ügye nagy vihart kavart a hazai közvéleményben, csakhogy azóta kiderült, hogy a magyar és spanyol bíróság szerint sem történt emberrablás, és a férfi jogszerűen vehette magához a gyerekeit, a hétéves Martint és az ötéves Carolinát.

Helikopter a mező felett. Képünk csupán illusztráció (fotó: Pixabay)

Helikopter a mező felett. Képünk csupán illusztráció (fotó: Pixabay)

Ennek ellenére Vigh Annamária, a feleség családjának jogi képviselője szerint a gyerekek elvitele jogellenes.

„A kapcsolattartás ideiglenes szabályozása értelmében az apának hétvégi látogatásra volt lehetősége”

nyilatkozta a Borsnak. V. Bernadett akkor ismerkedett meg Martinnal, amikor munkát vállalt a férfi egyik ibizai kikötőjében. Az ismeretségből kapcsolat, majd házasság lett és gyerekeik születtek, de a viszonyuk később megromlott. A Bors információi szerint Vassallo Martin Albert kapcsolattartásra hivatkozva szervezett vasárnapi családi programot a debreceni élményparkba, de a program végeztével azt mondta, hogy nem jön velük, és kitépte Bernadett kezéből a gyerekeket, és betuszkolta őket egy másik autóba, mint amivel érkeztek. Az esetről a létesítmény kamerái felvételt készítettek, amit átadtak a rendőrségnek. Az anya aggódik a gyerekeiért, az egyik családtag pedig nem érti a férfiban feltámadt hirtelen felelősségtudatot, mivel előtte másfél éven át semmilyen fórumon nem kereste a gyerekeit. A két gyerek boldogan élt az édesanyjukkal Debrecenben, és nem egészen érthető, hogy miért volt szükség a gyerekek emberrablásra emlékeztető elvitelére. A Bors információ szerint Vassallo helikopterrel hagyta el az országot a gyerekekkel Kassa irányába. A rendőrség már nem körözi őt.

A helikopteres szöktetés elég ritka, de azért akad rá példa:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top