nlc.hu
Család

Koronavírus a gyerektáborban

Véget vetett egy gyerektábornak a koronavírus

A táborozó egyik közeli hozzátartozójáról derült ki, hogy koronavírusos.

Törölni kellett egy Budapesten szervezett napközis tábort, miután a július 20-i héten megtartott turnusa alatt az egyik táborozó közeli hozzátartozójáról kiderült, hogy koronavírusos – tudta meg a 24.hu. A tábort a JDC Magyarország Alapítvány és partnerei szervezték, akik a lapnak megerősítették az értesülést.

Le kellett fújni a napközis tábort a koronavírus miatt.

Napközis tábor. A kép illusztráció: Unsplash

A JDC, illetve a Szarvasi Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor képviselői a 24.hu kérésére elmondták, hogy az esetről haladéktalanul értesítették a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK), akikkel koordináltan a tábor hátralévő programjainak törléséről döntöttek.

Az NNK azóta arról tájékoztatta a szervezőket, hogy az érintett táborozó, valamint a megbetegedett rokon miatt tesztelt közeli rokonok koronavírustesztje negatív lett, de a bejárós tábor második turnusát törölték.

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy öt közösségi tag – köztük maga a rabbi, Köves Slomó – is könnyű, influenzaszerű tünetekkel bajlódik, ezért átmenetileg szünetelnek az istentiszteletek az Óbudai Zsinagógában. 

Pár nappal ezelőtt pedig egy Sopronban megtartott születésnapi buli mintegy 60-70 vendégének egyikéről kiderült, hogy koronavírusos. 

A távolságtartás még mindig fontos, még több cikk a koronavírus elleni védekezésről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top