Család

Alvás közben megfojtotta újszülőttjét – másodszor

A drogfüggő anya két gyermekét is megölte három éven belül, azzal, hogy mellettük aludt.

Azzal vádolnak egy 37 éves pennsylvaniai nőt, Rebecca Hallockot, hogy megölte háromhetes babáját. A nő a vád szerint bedrogozva feküdt gyereke mellé, majd álmában ráfeküdt és megfojtotta őt. Mikor felébredt, a baba már nem lélegzett; nem látta el, nem próbálta újraéleszteni, a mentők már tehetetlenek voltak, a kicsit halottnak nyilvánították. Az eset még tavaly novemberben történt, és hamar el is könyvelték gyermekágyi halálnak, hogy mégis megvádolták az anyát, az egy kitartó kórboncnoknak köszönhető. Ő ugyanis addig nyomozott, amíg ki nem derítette: a kicsi fulladását az anya okozta. A hatóságok elég hamar rájöttek, hogy az anya metamfetamint szedett és marihuánát szívott a tragédia előtt. Csecsemő mellé feküdni persze drogok nélkül is felelőtlenség, erre figyelmeztet legalábbis minden szakember.

Itt jön az abszurd csavar a történetben: az anyával ez már másodszor történik meg. 2017-ben pontosan ugyanígy ölte meg előző, akkor egyhónapos gyerekét. Már akkor is gyanús volt, hogy drogokat szedett, de azt mondta, csak fájdalomcsillapítókat szedett – igaz, azért, mert függ tőlük. Később kiderült, legalább háromféle drog volt a szervezetében, például meth. Akkor ennek ellenére is véletlen balesetként könyvelték el, megúszta a börtönt. Hogy ezúttal mi vár rá, egyelőre nem tudni.

 

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top