nlc.hu
Család

Vak menhelyi kutya

A vak menhelyi kutya mindig barátjához fut, mikor meghallja hangját – videó

A menhelyi kutya sötét világában legjobb barátjának hangja jelenti a világosságot.

Arafa, a vak menhelyi kutya, tele van szeretettek. Legalábbis legjobb barátja, Ahmed Embaby szerint. A férfi önkéntes a Furever Rescue Foster nevű szervezetnél Kairóban. Arafa szomorú körülményeit még nehezebbé teszi, hogy a kutya vak, már így találtak rá, mielőtt a menhelyre került volna.

A vak menhelyi kutya mindig barátjához fut, mikor meghallja hangját

Képünk illusztráció: Unsplash

A szervezetnél Ahmed vigyázott Arafára, így soha többé nem kellett nélkülöznie az ebnek. Hamar barátokká váltak, Arafa csak ritkán hagyja el Ahmedet. „Ő az én vak testöröm, egész nap csak követ” – mondja a férfi, aki amikor megérkezik reggel, rögtön híva Arafát. A kutya kisvártatva ott terem, hogy üdvözölje őt. Arafa sötét világában legjobb barátjának hangja jelenti a világosságot.

Teljesen elképesztő – mondja a férfi. – Mindig lenyűgöz az az eufória, amit Arafa mutat, amikor megérkezem Furever menedékhelyére. A kutya szeretete feltétel nélküli és rendkívül tiszta.”

Bár a kutya látását sajnos már nem lehet helyreállítani, fizikai és érzelmi egészsége jelentősen javult Embaby és a többi menhelyi önkéntes elkötelezettségének köszönhetően

(via)

Amit a kutyák adna nekünk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top