nlc.hu
Család

Megváltoztatta a macskákat a karantén

Így változtatta meg a macskák viselkedését a karantén

Egy felmérés szerint a macskák barátságosabbak lettek a gazdáikkal a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén idején.
Macska simogatás

Megváltoztatta a macskák viselkedését a karantén, azok a cicák is megkedvelték gazdájuk kényeztetését, akik korábban tartózkodóan viselkedtek, és nem igazán rajongtak a simogatásért.

A Direct Line kisállat-biztosításokkal foglalkozó cég angliai felmérése szerint a macskatulajdonosok 90 százaléka úgy érezte, hogy kedvencük érzelmi támogatást nyújtott a karantén idején. 51 százalék macskája pedig többet volt otthon a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején, mint korábban.

„Pár héttel a karantén kezdete után a macskámmal az ölemben néztem tévét, amire sosem volt példa korábban. Most pedig már velünk együtt szeret ágyba bújni”

– mondta a karantén okozta változásokról egy macskatulajdonos.

Bár az emberek jó részénél felszaladt pár plusz kiló a karantén alatt, a kutyatulajdonosok 95 százaléka azt mondta, négylábú barátaik nem híztak el a bezártság során.

A kutyáknál leginkább az okozhat gondot, hogy megszokták, hogy szinte állandóan együtt voltak a gazdáikkal. Ezért ha véget ér a nyár, és a legtöbb ember visszamegy dolgozni, az rosszul érintheti a kutyusokat. Szétrághatják a dolgokat a lakásban, és akár magukban is kárt tehetnek.

A macskákat ebből a szempontból nem kell félteni, ők valószínűleg alig várják már, hogy újra övék legyen a ház.

(LadBible)

Házi kedvencek a koronavírus-járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top