Család

Ötven cipőt lopott Jordan, a kleptomán macska, Facebook-csoportban próbálják visszajuttatni őket

A csoport persze azonnal túlnőtte a célját és inkább Jordan rajongói gyűlnek rajta, akiknek eszükben sincs megállítani a cica ámokfutását.

A pennsylvaniai Altoonában élsz, és valaki lopja a cipőidet éjjel? Van egy jó hírünk: tudjuk, ki lehet a tettes, és azt is, hol találod! Jordannek hívják és hónapok óta űzi bizarr szertartását minden éjjel: tíz-tizenöt kilométereket is mászkál, és módszeresen gyűjti a lábbeliket és egyéb kisebb tárgyakat, a lopás után pedig szépen elrendezi őket gazdái kertjében.

Ne kérdezze senki, mi értelme mindennek (aki tényleg választ akar erre, annak még nem volt macskája), egyszerűen ez van: Jordan lopja a cipőket és kész. A gazdái persze lelkifurdalást éreznek és mindent megtesznek, hogy a cipőket visszakapják tulajdonosaik, ezért GPS-nyakörvvel szerelték fel a cicát, aki tényleg elképesztő távolságokat tesz meg keresztül-kasul a városon a zsákmányért. Még egy Facebook-csoportot is alapítottak, hátha így könnyebben visszajutnak a cipők. Az internet macskafixációjával azonban nem számoltak: a csoportot azonnal elözönlötték Jordan új rajongói, akik nem hogy nem állítják meg a bűnöző állatot, egyenesen szurkolnak neki.

A macska gazdája, izé, szolgája, BJ Ross családja körében nyilatkozott a helyzetről a WTAJ TV-nek. Először nem tudott mit kezdeni a macska felé áradó kollektív szeretettel, de végül megadta magát: inkább örül neki, hogy Jordan megnevetteti az embereket ezekben a nehéz időkben, ahelyett, hogy a cipők sorsa miatt aggódna. Már csak azért is, mert Jordan egyébként végtelenül cuki, bújós cica. Aki – mellesleg – mára több mint ötven pár cipőt lopott el.

Macskák az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top