Család

Napraforgókat ültetett elhunyt férje veteményesébe, kétszer akkorára nőttek, mint ő maga

A növényeknek mindenki a csodájára jár, az özvegy úgy gondozza őket, ahogy napraforgót még nem gondozott senki.

Pat, a 76 éves brit nyugdíjas hölgy tavaly vesztette el férjét: több mint fél évszázad házasság után a férfi tüdőbeteg lett és tíz nappal később el is hunyt. Egészen addig nagyon komoly hobbikertész volt a férfi, mindenféle zöldséget, gyümölcsöt termesztett kis veteményesében. Elég volt, ha felesége kikiabált neki, minden este, mire van szüksége a vacsorához, férje már hozta is. A nő ezek után kötelességének érezte, hogy gondozza a férfi szeretett veteményesét, ki is járt minden nap és megtette a tőle telhetetőt, még úgy is, hogy férje megszállottan nevelgette növényeit. Akadt egy pár négyzetméteres rész, amivel nem is bírt, úgy döntött, napraforgókat ültet rajtuk. 

Ami történ, arra ő sem számított: a napraforgók egy pillanat alatt hatalmasra nőttek, most több mint három méteresek, azaz nagyjából kétszer olyan magasak, mint Pat. Minden éjszaka öntözi őket, most pedig szétveti a boldogság, hogy ekkorák lettek, és biztos benne, hogy férje is örülne a látványnak – nyilatkozta a Metrónak. Az asszonynak két gyereke és négy unokája van, nem magányos tehát, de a kertészkedés még így is terápiás hatással van rá, a napraforgók pedig ki tudja, meddig nőnek. A szomszédok mindenesetre a csodájukra járnak, Patnek pedig külön öröm mosolyogni látni az utca népét a járvány közepette.

Igaz, a napraforgók a rekordmagasságtól még messze vannak, azt 2014-ben mérte a Guiness: a csúcstartó napraforgók 30 láb, azaz nagyjából tíz méter magasak.

Kiemelt kép: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top