Család

Ezekkel a társkereső oldalakkal nagyon vigyázz, legombolják a pénzed!

A versenyhivatal büntette a két népszerű Tinder-alternatívát, amiért nem szóltak előre, mi mennyibe kerül.

A 1,6 milliárdo forintos bírsággal sújtotta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Be2.hu és az Academicsingles.hu társkereső oldalakat üzemeltető luxemburgi céget, amely állításuk szerint tisztességtelenül járt el a fogyasztókkal szemben – írja a hvg.hu.

Konkrétan: “A versenyhatóság számos panasz alapján indult vizsgálata feltárta, hogy a be2 társkereső weboldalakat üzemeltető társaság gyakorlata a zavaros kommunikációra, a fogyasztók megtévesztésére épül. A GVH döntése kiemeli, hogy minden esetben elvárt az árakra, a szolgáltatások ellenértékére vonatkozó szerződéses feltételek egyértelmű kommunikációja. A hatóság vizsgálata során megállapította többek közt, hogy a portálok nehezen észlelhető és megtévesztő információkat nyújtottak az előfizetés időtartamáról, automatikus meghosszabbodásáról és áráról, emiatt a fogyasztók nem voltak tudatában annak, hogy ténylegesen milyen időtartamú és összegű fizetési kötelezettségük keletkezhet.”

Kiemelt kép: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top