nlc.hu
Család

Ötletes étlappal segít az autista embereknek

Ötletes étlapot készített önszorgalomból, hogy segítsen az autista embereknek

Egy londoni dizájner átalakította az egyik étterem étlapját, hogy a QR-kódok segítségével könnyebben tudjanak rendelni az autisták.
Étterem

Egy dizájner kreatív módon segített az autista embereknek, hogy könnyebben eligazodjanak az éttermekben, ahol gyakran bonyolult módon kell megrendelni az ételt.

Tadalayo Sodipe művészetet és dizájnt végzett, de önkéntes munkát is végez. Észrevette, hogy az autista gyerekek, akiknek segít, nehezen igazodnak el a Nando’s étterem étlapján, mert különféle kombinációkat lehet összeállítani, és sokszor nem tudják, mit is rendelnek pontosan.

A 24 éves londoni férfi ezért készített egy olyan étlapot, amelyen QR-kódok segítenek a vendégeknek: csak beszkennelik a telefonjukkal a kódot, és máris több információt kaphatnak az egyes fogásokról.

Sodipe az általa továbbfejlesztett étlapot a Nando’s Twitterén tette közzé, és rengeteg elismerő hozzászólást kapott. Az étterem pedig arra kérte, hogy vegye fel velük privátban a kapcsolatot, hogy átbeszéljék a férfi javaslatait.

(LadBible)

Olvass még többet az autizmusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top