Család

Rendőrkutyák golyóálló mellényére gyűjt a tízéves kisfiú

Afganisztánba szolgáló katonakutyáknak is jut majd a védőfelszerelésből.

A tízéves Brady Snakovsky szüleivel együtt nézett filmet a tévében, amikor meglátta, hogy a képernyőn látható rendőrök mellett vonuló rendőrkutyákon nincs golyóálló mellény – írja a CNN amerikai hírcsatorna weboldala. 

„Nekem ez nem is tűnt fel, ezért rendesen meglepődtem, amikor a gyerekemnek feltűnt, hogy ez a helyzet elég problémás, de egyből talált is megoldást a problémára” – nyilatkozta a CNN-nek Leah Tornabene, a kisfiú édesanyja. 

Ezután nem kellett sok időnek eltelnie, hogy megalapítsák a Brady’s K9 Fund nevű alapítványt, amely pénzt gyűjt katonai és rendőrkutyák golyóálló mellényeire. A kisfiú pénzt a GoFundMe közösségi adománygyűjtő oldalon keresztül gyűjti, eddig pedig több mint 315 000 dollárt, azaz bő 95 millió forintot szedett össze, amiből több mint 250 kutyának vásárolt már golyóálló mellényeket. 

Közel százmillió forintot gyűjtött rendőrkutyák golyóálló mellényeire egy tízéves fiú

Brady Snakovsky már több mint 250 rendőrkutyát juttatott golyóálló mellényhez (Fotó: www.bradysk9fund.com)

Tornabene rámutatott, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy az amerikai kutyás rendőri egységeknek gyakran kell adományokat kérnie. A kutyákkal dolgozó rendőrök a weboldalán keresztül mondtak köszönetet Bradynek, akinek több kedvence is van a négylábú rendfenntartók között.

„Egy Benny nevű kutya az egyik kedvencem, mert a gazdája annyira hálás volt, hogy elsírta magát” – mondta Brady, aki kifejezetten jó barátságot alakított ki Benny kiképzőjével. 

A vállalkozó szellemű kisfiú emellett egy elhanyagolt helyi parkot felújítva egy kutyafuttatót is létrehozott a lakóhelye közelében, amelyet a hét egyik napján zárva tart a nyilvánosság előtt, hogy ilyenkor a rendőrkutyák gyakorlatozhassanak a helyszínen. 

A kisfiú elmondta, szeretne annyi rendőrkutyán segíteni, amennyin csak lehet.

„Mindig örülök, amikor látom a kutyák gazdáit mosolyogni” – tette hozzá a fiatal állatbarát. 

További cikkeink kutyákról, kutyatartásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top