nlc.hu
Család

Kutya hazatérés

5 hónap után hazakerült a kutya, akit a koronavírus elszakított a családjától

Az ausztrál család nem vihette magával a kutyájukat, ezért Amerikában hagyták. Öt hónappal később, kalandos módon jutott haza a tacskó.
Hazatért a kutya

A koronavírus-járvány miatt egy családnak haza kellett utaznia Amerikából Ausztráliába, de nem vihették magukkal a kutyájukat. A Pip nevű tacskó most, 5 hónappal később került vissza szerető gazdáihoz.

Az Ellibeck család még 2018-ban fogadta örökbe a kutyust Szicíliában, amikor egy Föld körüli hajóúton voltak. Pip hamar családtaggá vált, de amikor márciusban sok ország lezárta a határait, és a család haza akart utazni, a szigorú ausztrál szabályok miatt a kutya nem tarthatott velük.

Szerencsére a tacskó jó helyre, egy észak-karolinai barátjukhoz került, akinek amúgy volt már több kutyája. De nem sokáig maradhatott nála, egy héttel később új ideiglenes otthonba kényszerült.

Közben a család lázason dolgozott azon, hogy a kutya hazatérhessen hozzájuk. Hiába kaptak engedélyt Pip behozatalára, a Quantas légitársaság felfüggesztette a kutyaszállító szolgáltatását. Más megoldást kellett találniuk.

Végül egy állatmenhely munkatársa Los Angelesbe vitte a tacskót, ahonnan kutya Új-Zélandra repült. Innen Melbourne-be vezetett az útja, ahol 10 napra karanténba került. A végső cél lett Sydney volt, de több járatot töröltek. Ekkor már cikkek jelentek meg a kutya hányattatásairól, amire felfigyelt a Virgin Australia légitársaság, és végül ők vitték Sydney-be Pipet.

A kutya augusztus 11-én érkezett haza, 5 hónappal azután, hogy magára maradt az Egyesült Államokban, a család öröme pedig határtalan volt, hogy újra együtt lehetnek kedvencükkel.

(UPI)

Még több megható kutyás hazatérés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top