nlc.hu
Család

Holttest hazaszállítása Máltáról

Nem tudják hazahozni a Máltán meghalt magyar férfi holttestét a koronavírus miatt

Családja a járvány miatt nem tudja hazahozni a Máltán motorbalesetben elhunyt magyar férfi holttestét.
Nem tudják hazahozni a Máltán meghalt magyar férfi holttestét a koronavírus miatt

Augusztus végén motorbalesetben meghalt Máltán egy évek óta ott élő magyar férfi, de a Magyarországon élő családja nem tudja hazahozatni Pál holttestét a koronavírus-járvány miatt – számolt be az RTL Híradó.

A helyi temetkezési vállalatnak kifizették a holttest Budapestre szállításának több mint négyezer eurós költségét. Mivel nincs közvetlen járat, ez Londonon keresztül történt volna, de a szeptember 12-i járatot a járvány miatt törölték. Az egy nappal korábbi gépnek pedig nincs budapesti csatlakozása, a holttest pedig nem lehet napokig a reptéren.

A család segítséget kért a máltai konzultól, illetve a római nagykövetségtől, de nem jutottak előrébb. A magyar külügyminisztérium közölte, hogy a konzulátus feladata a halottszállítási engedélyt kiállítása, ami megtörtént, a holttest hazaszállításában nem tudnak közreműködni, ez szerintük a temetkezési vállalkozó feladata.

A máltai szabályok szerint a holttestet 30 napon belül kell elszállítani a szigetről, különben Máltán temetik el Pált a család költségén.

(Kiemelt kép: Police Malta)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top