Család

93 évesen kapott középiskolai oklevelet, mert feláldozta tanulmányait a családjáért

Az idős hölgy 75 évvel korábban kénytelen volt félbehagyni az iskolát. Most ő a legboldogabb véndiák.
93. évesen kapott középiskolai oklevelet, mert feláldozta tanulmányait a családjáért

A jelenleg Virginában élő Eileen Delaneynek korán kellett felnőni, csupán 12 éves volt, amikor az édesanyja meghalt, és bár az édesapja 14 évesen újraházasodott, nehéz anyagi körülmények között éltek, ezért a fiatal lánynak abba kellett hagyni az iskolát, hogy keresetével segítse a családját.

„A mostohaanyám ragaszkodott ahhoz, hogy dolgozni kezdjek; ha abban a házban fogok lakni, ahol ők, akkor bérleti díjat kell fizetnem. Nem volt választásom” – emlékezett vissza egy interjújában Eileen. Miután elhelyezkedett 18 évesen a New York-i Telefonszolgáltató társaságnál, soha nem tért vissza a középiskolába: férjhez ment, az évek során hat gyermeke, nyolc unokája és hat dédunokája született.
Eileen idén ünnepelte a 93. születésnapját, a családja pedig valami speciális ajándékkal szerette volna meglepni ebből az alkalomból. Így jött az ötlet, hogy a volt osztályának 75. érettségi évfordulója alkalmából meglepik az idős hölgyet. Megkeresték a Port Richmond Középiskola öregdiák egyesületét, Andrew Greenfield igazgató pedig boldogan segített, tiszteletbeli végzős oklevelet állítottak ki számára, amely igazolja, hogy befejezte az iskolát.

A koronavírus-járvány miatt a család nem tudott személyesen találkozni, ezért egy hatalmas Zoom-parti keretein belül adták át a speciális ajándékot. Az idős hölgy természetesen nagyon meglepődött, és boldogan pózolt családjának a tiszteletbeli érettségijével.

(Via)

Kiemelt kép: PixaBay

Így lehetsz idősen is menő:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top