nlc.hu
Család

Koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb fekete rekord: meghalt 70 koronavírusos beteg

Újabb 70 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon egy nap leforgása alatt, ez az eddigi legmagasabb napi halálozási szám. Emellett csaknem 3600 új fertőzöttet azonosítottak.
Koronavírus-teszt

3581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 82 780 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon.

Elhunyt 70, többségében idős, krónikus beteg, ezzel ez a járvány legmagasabb napi halálozási adata Magyarországon.

  • Az elhunytak száma 1889 főre emelkedett.
  • 20 476-an már meggyógyultak.
  • Az aktív fertőzöttek száma 60 415 fő.
  • Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 32%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti.
  • 4417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.
  • 313-an vannak lélegeztetőgépen.

Az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma a múlt héten folyamatosan kétezer fölött volt, az elvégzett tesztek nagyjából 20 százaléka pozitív lett. Október 31-én pedig minden eddiginél több, 3908 új koronavírusos esetet azonosítottak. A halálesetek száma november 1-jén volt a legmagasabb, akkor 24 óra leforgása alatt 69-en vesztették életüket a koronavírussal összefüggésben.

Hétfőtől, azaz november 2-ától szigorítják a maszkviselésre vonatkozó szabályokat Magyarországon: a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező lesz maszkot viselni, amit csak az étel és ital elfogyasztása alatt lehet majd levenni. Ezzel együtt a kötelező maszkviselés korábbi szabályai továbbra is érvényben maradnak.

(Kiemelt kép: Gyorgy Varga / Pool / AFP)

Még több cikk a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top