nlc.hu
Család

Szigorítások várhatók a koronavírus miatt

Gulyás Gergely: újabb járványügyi szigorítások jönnek a héten

A kormány még ezen a héten újabb szigorításokról dönt a koronavírus-járvány miatt, jelentette be Gulyás Gergely.
Szájmaszkot viselő fiatalok egy kávézóban

Újabb szigorításokról dönt a koronavírus-járvány miatt eheti ülésén a kormány – jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta, a jelenlegi intézkedések nem elegendőek.

A várható szigorításokról részleteket nem árult el, ám azt elmondta, hogy döntések az emberek és az intézmények mindennapjait is érintik majd.

Gulyás Gergely fontosnak nevezte, hogy az iskolák továbbra is nyitva legyenek, ám az egyetemek maguk dönthetnek a távoktatás bevezetéséről. Tárgyalják a sportrendezvényeken való maszkviselés szabályait is, ha az előírás ellenére sokan nem viselnek maszkot, a klubot is büntethetik. „Ha tömeges jogsértés van, be kell zárni a stadiont” – mondta a miniszter.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az Idősek Tanácsának hétfői ülésén azt mondta: a kormány minden olyan járványügyi intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegeli, amellyel tavasszal már élt.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)

Még több cikk a szigorításról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top