nlc.hu
Család

A Feleségtársak sorozat szereplői

Ismered a Feleségtársak sorozatot? Titokzatosan eltűnt a negyedik feleség

A Feleségtársak című dokusorozat már 2010 óta fut sikerrel a TLC-n. Most bepillantunk a kulisszák mögé. Kiderül, hogy nem olyan boldog a többnejű élet, de azért érkezhet az ötödik feleség.

A Feleségtársak (angolul: Sister Wives) pont olyan sorozat, ami a sok feleséggel és egy férjjel kellemesen borzongató tartalom. Nem fiktív történetről van szó, hanem igazi emberek igazi életéről, ami miatt még vonzóbb követni a négyfeleséges Kody és családja életét már 10 éve. Úgy tűnik a hírek alapján, hogy 2021-ben is visszatérnek majd, úgyhogy nem maradunk többnejűség nélkül még egy ideig.

Ki kicsoda?

A Feleségtársakban a poligámia középpontjában Kody Brown áll, akinek jelenleg négy felesége van: Meri, Janelle, Christine és Robyn. A sorozat pedig a témából adódóan tele van vitával, botránnyal, szokatlan kapcsolatokkal, és állandóan változó családi dinamikával. Nem is csoda, hogy állandóan áll a bál a Brown család háza táján, hiszen egy férfi ennyi feleséggel és összesen 18 gyerekkel szinte vonzza a balhét.

Válás is van a képben

A poligámia Kody esetében csak spirituálisan áll fenn, hiszen ha mind a négy nőt elvette volna jogilag is feleségül, akkor már a börtönben ülne. Utah-ból például azért kellett elköltözniük, mert a nyomukba eredt a rendőrség, és poligámia miatt le akarták csukni Kodyt. Ezt a jogi problémát úgy küszöböli ki a család, hogy egyrészt csak spirituálisan veszi el a nőket a férfi, illetve olykor elválik az aktuális feleségétől, ha újat akar elvenni, de természetesen ettől még ugyanúgy a feleségének tartja az exet is.

Minden, amit tudnod kell a Feleségtársakról

2010-ben így néztek ki a Feleségtársak szereplői (Kép: TLC)

A feleségek sorrendje:

  1. Meri az első feleség, akivel elváltak 2014-ben, hogy a férfi elvehesse Robynt, a negyedik feleséget.
  2. Janelle a második, aki már 27 éve spirituálisan feleség, igazából nem vette el Kody.
  3. Christine a harmadik, már 26 éve spirituálisan feleség, nem házasodtak össze Kodyval.
  4. Robyn a negyedik, aki 10 éve feleség, de csak hat éve lett legálisan is az.

A válásra úgy tűnik, azért volt szükség, hogy Kody örökbe tudja fogadni hivatalosan is Robyn előző házasságában született három gyerekét, ehhez kellett a házassági papír. Bár az izgalmasabb magyarázat, hogy Robyn lett Kody kedvence, és a többieket hanyagolja miatta, de jó eséllyel ez már csak a show része.

A Feleségtársak szereplői

Kody alaposan megváltozott a sorozat kezdete óta (Kép: TLC)

A házasságok viharai

Kody és Meri

Kody és Meri Brown 30 év házasság után váltak el, hogy a férj el tudja venni feleségül a negyedik feleséget, de már előtte sem voltak éppen tökéletes kapcsolatban. Bár azóta is együtt élnek, épp 2020 nyarán röppentek fel a pletykák, hogy Meri gyanúsan lefogyott, frizurát cserélt, és a karikagyűrűjét is levette, úgyhogy biztos el akarja hagyni a többnejű férjét. A rajongók egy emberként drukkolnak neki azért, hogy ez a nagy változás azt jelentse, hogy végre elhagyja a poligám kapcsolatot, mert már több nyilatkozatban is elhangzott a házaspártól, hogy halott a kapcsolatuk, sőt, Kody azzal vádolta Merit, hogy trükkel húzta be a házasságba:

Nem tudtam, kit veszek el feleségül, és ahogy egyre jobban megismertem, rájöttem, milyen nagy hibát követtem el.

A poligámia egyébként nem áll a párostól távol, mindketten olyan családban nőttek fel, ahol apukának több felesége volt. Nagy fájdalmuk volt sokáig, hogy eredetileg nyolc gyereket terveztek, ám Meri nehezen esett teherbe, saját bevallása szerint megmagyarázhatatlan meddősége van, ezért végül kétszer jött össze csak a terhesség, amiből 1994-ben megszületett a lányuk, Mariah Lian, 2007-ben pedig sajnálatos módon elvetélt a második babával.

Meri Brown már szakítani akar a Feleségtársakban

Meri és Kody akkor és most (Kép: Youtube/Instagram)

Kody és Janelle

Kody és Janelle kapcsolata sem mondható hagyományosnak. Sokan elítélik Janelle-t, mert állítólag már az előző (monogám) házassága alatt is kapcsolata volt Kodyval. Érdekes, hogy a megcsalás jobban kiveri a biztosítékot a rajongóknál, mint a többnejűség. A másik probléma körülöttük, hogy mostohatestvérek, de ez is olyan körülmény, amiről nem tehetnek: a spirituális házasságuk után vette el feleségül Kody apja Janelle anyját, így igazából nincs szó vérfertőzésről. Összesen hat közös gyermekük és két unokájuk van már.

A Feleségtársak titkai

Janelle és Kody akkor és most (Kép: Youtube)

Kody és Christine

Christine 1990-ben ismerkedett meg Kodyval és Merivel, amiből először csak barátság lett, majd úgy döntött, hogy csatlakozik a házassághoz. Ha azt gondolnánk, hogy esetleg a családja nem értett egyet a döntésével, akkor nagyot tévedünk, ugyanis Christine apja már évek óta szerette volna, ha a lánya lesz a harmadik feleség, így örömmel adta át Kodynak. A férfi egyébként úgy kérte meg a kezét, hogy Janelle-t is vitte a randira magával, így hármasban ünnepelték a nagy igent. Mivel Christine is poligám szülők mellett nőtt fel, így nem volt furcsa számára ez a felállás és boldogan foglalta el a helyét a férfi oldalán harmadik feleségként. Így nyilatkozott erről a The Oprah Winfrey Show-ban: 

Családot akartam, nem csak egy férfit. Mindig harmadik feleség akartam lenni, sosem vonzott az első vagy a második feleség helye, mert nem akartam egyedül lenni egy férfivel. Harmadik feleségnek lenni a legkönnyebb.

Állítólag Christine és Kody vérrokonok, közös üknagyszülőkkel büszkélkedhetnek, ami távoli unokatestvérekké teszi őket. Ez nekünk furcsán hangozhat, de abban a közösségben, ahonnan jöttek, nem annyira ritka az ilyen rokoni kapcsolat szerelmesek között. A feleségek közül Christine az egyébként, aki teljesen betölti az otthon lévő anyuka szerepét, és tartja a frontot a gyerekek mellett. Kodyval hat közös gyerekük van.

A Feleségtársak a kulisszák mögött

Christine és Kody akkor és most (Kép: Youtube)

Kody és Robyn

Robyn lett Kody negyedik felesége, és őt tartják azóta is a férfi kedvencének. A pletykák szerint például már csak Robynhoz jár éjjelente teljesíteni hitvesi kötelességét, a másik három asszonyt hanyagolja szexuálisan. Robyn sem szűzlányként érkezett a kapcsolatba, Kody előtt volt egy férje, akit bántalmazás miatt hagyott el a három közös gyerekükkel együtt. Őket fogadta örökbe később Kody, így a házasságukból született két gyerekkel együtt már öt gyerekük van.

Bár Robyn sosem teregette ki a házassági konfliktusokat a kamerák és a sajtó előtt, a legutóbbi évadban beismerte, hogy lassan elviselhetetlenné vált a feszültség a férje és közte, minden egyes nap veszekedéssel telik. A sok vita a költözködés körül pattant ki, és odáig fajult, hogy a férj válással fenyegetőzött. De nemcsak ezért várjuk nagyon a következő évadot, hanem azért is, mert Robyn gyakorlatilag eltűnt a közösségi oldalakról az utolsó évad óta, nem posztol az Instagramon – pedig ez bevételt jelentene neki –, és majdnem egy éve nem működik az ékszerüzletének honlapja sem. Ez utóbbi valószínűleg a járványnak köszönhető, mindenesetre a rajongók már aggódnak a negyedik feleség eltűnése miatt.

A Feleségtársakban állandó a feszültség

Robyn és Kody akkor és most (Kép: Youtube)

Jön az ötödik feleség?

Kody Brown már 50 éves, de úgy tűnik, nem fejezte még be a feleségek gyűjtését, a pletykalapokban megjelent információk szerint már be is szerezte az ötödik feleséget nagy titokban, még 2019 februárjában. Állítólag a Leah Marie Brown nevű asszony csupán 28 éve,s és Robyn barátnője, így került az ötödik feleség szerepébe. De persze az is lehet, hogy ezek a pletykák csak azért kaptak szárnyra, hogy még jobban várjuk a többnejű sorozat, a Feleségtársak következő évadát.

Arcok a TLC-ről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top